Aki rendet tesz

Szinte minden napom a fák körül forog: favizsgálat, fakivágás, alpintechnikai oktatás a lombok között, viharkárok enyhítése.

Ha a tűzoltó kollégáknak segítség kell, hozzám fordulhatnak - évtizedeken át együtt hárítottuk el a viharkárokat, a parancsnokságom alatt vágtuk ítéletidőben a viharban sérült fákat... amiket a hírekben látnak.

Ezt a szakértelmet és tapasztalatomat ajánlom önnek amennyiben fakivágásra van szüksége.

Tisztelettel:

Sümegi Imre

+36 20 965 2761

imi kukac faki pont hu

Veszélyeltűntető: fakivágás ilyen volt, ilyen lett

Sümegi Imre

Amennyiben Ön fák kivágásával, ápolásával vagy vizsgálatával kapcsolatban keres szakembert, akkor jó helyen jár, itt ugyanis komplex szolgáltatást kap e téren.
Tudom olvasni és értelmezni a fákon jelentkező tüneteket, melyek alapján egzaktan megtudom határozni a beavatkozás módját, sorrendjét az elvárt eredmény sikerének érdekében.

A beavatkozás történhet emelőkosaras gépjárműből és kötéltechnika (ipari alpintechnika, Hitch Climber- vagy SRT- rendszer) igénybevételével is.

A megszerzett végzettségeim és folyamatosan szinten tartott ismereteim igazolják a 25 éves szakmai felkészültségem.

Végzettségek: munkavédelmi technikus, fakitermelő, lakott-területi fakitermelő, minősített faápoló és környezetbiztonsági favizsgáló, OKJ-s ipari alpinista, faápolás kötéltechnikája szakértő, lezuhanás elleni egyéni védőfelszerelés felülvizsgáló.

1995 őszén kezdem el a kötéltechnika igénybevételével magas- veszélyes fák kivágásával foglalkozni. Az évek alatt megszerzett kötéltechnikai tudást, saját vállalkozásomban és a 16 év hivatásos tűzoltói pályafutásom során számtalan esetben használtam káresetek felszámolása – viharkárok, életmentések – továbbá gyakorlatok alkalmával is. A káresetek felszámolása során mentésirányítóként és beavatkozóként is közreműködtem.

KÜLFÖLDI GYAKORLATOK, VERSENYEK

  • Horvátország, Idessa NATO Gyakorlat 2007.
  • Finnország Ivalo, Barents Rescue 2007.
  • Oroszország Murmansk, Barents Rescue 2009.
  • Belgium Namur, Grimpday 2017.
Sümegi Imre

Sümegi Imre

Minősített faápoló, ny tűzoltó parancsnok

Fakivágás alpintechnikával vagy emelőkosaras daruval, biztonságosan Veszprém, megye területén és a Balaton körül. Fakivágási engedély ügyintézés, favizsgálat, veszélyes fák kivágása, viharban megsérült fák rendbe tétele: Sümegi Imre minősített faápoló.

+ Kivágott fa
% Sürgős fakivágás
+ Favizsgálat
+ Elnyűtt láncfűrész

Parkfenntartás, önkormányzatok, iskolák, magánszemélyek, szállodák

Rendszeresen kapok felkérést parkok rendbetételére, önkormányzatok, szolgáltatók számára is végzek fa-állapot felmérést és fakivágást. Lakott területen belül, védendő vagyontárgyak közelében vagy éppen nehezen megközelíthető helyszíneken is hatékonyan végzem a fakivágási, faápolási tevékenységet. Legyen szó viharban sérült, megrepedt, kitört fáról vagy éppen villamos vezetéket veszélyeztető túlnövésről biztonságosan és gyorsan hárítom el a vészhelyzetet vagy segítek megelőzni azt a túlnőni készülő, veszélyt jelentő gallyak, ágak visszametszésével.
Elsősorban a Balaton-felvidéken és Veszprém megyében, valamint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Vas , Somogy és Zala megyében nyújtok favizsgálattal kapcsolatos szolgáltatást és végzek faápolási, fakivágási munkákat.